Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
IMG_3306_1.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Sport PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zondag, 03 februari 2008 08:56

Sportaccomodatie is meestal zowat het laatste (samen met infrastructuur voor kultuurbeleving) waar men aan denkt om centen aan uit te geven. In Albanië betekent dit dat er bijzonder weinig goed uitgeruste sportzalen en -terreinen voor handen zijn. Elke stad en de meeste dorpen hebben wel hun voetbalstadion.

Weliswaar niet te vergelijken met de voetbalparadijzen van de Westerse landen waar elke grassprietje individueel gecoached wordt om een professionele grasmat te vormen... Nationale en internationale matchen worden nochtans met meer dan normale belanstelling door de supporters gevolgd en de wedstrijden worden zelfs op het televisiescherm gevolgd alsof hun leven ervan afhangt.

Door de groeiende aandacht voor de toeristische industrie en ontwikkeling hiervan, is er ook een stijgende belangstelling voor een goede sportbeleving. Aan de kust beginnen de eerste waterscooters aan hun veroveringstocht; kajak en rafting vinden meer en meer doorgang in de rivieren van het binnenland. En ook de aandacht voor de ski-sport is groeiende: er zijn momenteel een drietal bekende wintersportgebieden (Shishtaveci, Voskopoja en Dardha).

Het land biedt nochtans ongekende mogelijkheden voor tal van avontuurlijke sporten: para-sailing, mountainbiking, bergbeklimmen, wildwaterkajak, paardrijden... enkele reisorganisatoren bieden momenteel mogelijkheden tot een kennismaking met één van deze sporten (zie ook http://www.outdooralbania.com).

Laatst aangepast op donderdag, 07 februari 2008 19:43
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack