Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71289.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Reizen in Albanië PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zondag, 03 februari 2008 08:57

Vakantie is ontstressen en onthaasten. Bent u op zoek naar een vakantiebestemming waar u in 3 dagen en 7 haasten 20 filmrolletjes of 10 giga fotopixels verkwanselt, ga dan niet naar Albanië.

Dit land is niet voorzien op snelle vakantieconsumptie (en wat mij betreft is dat maar goed ook). Dat heeft natuurlijk wel gevolgen als je je wil verplaatsen.

Wil je het (meest) zekere voor het onzekere nemen, doe dan beroep op een organisatie die het verblijf, accomodatie en vervoer voor jou regelen. Maar hou er toch rekening mee dat ook deze organisatoren soms rekening moeten houden met onvoorziene omstandigheden. Bovendien beperkt deze manier van reizen ook in zekere mate je bewegingsvrijheid. Krijg je van je baas toch maar een beperkt aantal vakantiedagen, dan kan dit toch een goede kennismaking zijn met Albanië.

Is het contact met de bevolking voor jou belangrijk en wil je echt kennis maken met de Albanezen, doe dan beroep op het openbaar vervoer. Vergeet dan wel niet dat je niet alles zelf in de hand hebt en je je af en toe zult moeten neerleggen bij voldongen feiten.

Heb je zin voor avontuur, ga dan met de eigen wagen. De reis naar Albanië alleen al, is een belevenis op zich met een fascinerende variatie aan landschappen. Ik zou een lichte voorkeur hebben voor een stevige Landrover Defender (de bergen zijn hier echt fantastisch, de wegen iets minder, maar dat is voor zo'n terreinwagen net leuk natuurlijk), maar ook met een gewone wagen geraak je meestal waar je zijn wil. Zorg toch maar dat deze technisch in orde is: er zijn zeker goede technici te vinden, maar je zou hier wel wat tijd (en geld) aan kunnen verliezen mocht je op hen beroep moeten doen.

Laatst aangepast op donderdag, 07 februari 2008 19:43
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack