Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71289.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
Met het vliegtuig PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zondag, 03 februari 2008 09:18

De belangrijkste luchthaven Nënë Tereza (Moeder Theresa) in Rinas ligt op 25 km afstand van hoofdstad Tirana. De gebundelde krachten van buitenlandse investeerders en inspanningen van de Albanese overheden zorgden voor een snelle uitbouw van het luchthavengebouw: op korte tijd werd de infrastructuur uitgebreid en gemoderniseerd en een volledig nieuwe terminal werd onlangs in gebruik genomen. Het aantal passagiers stijgt de laatste jaren spectaculair.

Vanuit België is op dit moment enkel tijdens het toeristisch seizoen een rechtstreekse vlucht naarAlbanië mogelijk met Albanian Airlines.

Volgende maatschappijen bieden wel lijnvluchten met tussenstop aan:

 • Alitalia via Rome

 • Malev via Boedapest

 • Austrian Airlines via Wenen

 • Brussels Airlines en Albanian Airlines via Turijn

 • Brussels Airlines en British Airlines via London

 • JAT Airlines via Belgrado

 • Lufthansa via Frankfurt

Er zijn (nog) geen chartervluchten georganiseerd waardoor de prijs van een ticket al gauw 350 – 400 € kost.

Vanaf 02/05/07 organiseert Albanian Airlines jaarlijks rechtstreekse vluchten organiseren van mei tot oktober (Brussels – Tirana en terug). De prijs is iets goedkoper (afhankelijk van de periode), maar vergelijkbaar.

Voor passagiers met de Belgische nationaliteit is een geldig internationaal paspoort noodzakelijk (minstens 6 maanden geldig na datum binnenkomst). Een visum is niet nodig voor een verblijf korter dan 3 maanden; bij binnenkomst wordt een tax van 10 € gevraagd.

Transport van en naar de luchthaven is mogelijk via de bus (Rinas Express) die elk uur tussen de luchthaven en het centrum van Tirana pendelt (historisch museum). Een enkel ticket kost 200 lek, nog geen 2 €.

Wellicht sneller is de service met een taxi: hiervoor betaal je zo'n 2500 lek (20 €), zij brengen je in 30 – 45 minuten naar Tirana. Ook andere bestemmingen zijn mogelijk: informeer op voorhand zeker over de prijs van de transfer. Opgelet: de officiële taxi's hebben een speciale taxi-nummerplaat en meestal een gele kleur. Heel wat Albanezen stellen hun eigen wagen ten dienste van de toerist of reiziger, maar hebben geen officiële taxi-licentie. Je kan er soms lager prijzen bedingen, maar de kwaliteit van de service (veiligheid, aflevering aan het juiste adres) is hier niet altijd gegarandeerd.

 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack