Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71270.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Gezondheid PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
dinsdag, 05 februari 2008 03:17

Volgens de gegevens van het Instituut voor Tropische Geneeskunde zijn er geen verplichte vaccinaties voor een toeristisch bezoek aan Albanië. Het is echter vanzelfsprekend dat er toch enkele aandachtspunten zijn in een land dat volgens sommige bronnen nog als een ontwikkelingsland wordt beschouwd. De verspreiding van ziektes als hepatitis A en B, tuberculose, AIDS, cholera, tyfus en zo meer zijn in dergelijke omstandigheden moeilijk te bestrijden.

Het ITG geeft in hun brochure “Gezond op reis” enkele belangrijke wetenswaardigheden mee. Een goede hygiëne is natuurlijk een eerste vereiste waar iedereen de nodige aandacht moet aan besteden: handen wassen, flessenwater gebruiken... het zijn essentiële maatregelen tegen onder andere de reizigersdiarree.

De gezondheidszorg is op zich wel goed georganiseerd in Albanië, maar het ontbreekt hen aan de financiële middelen om te investeren in nieuwe moderne materialen en geneesmiddelen én de opleiding van het geneeskundig personeel. De lage salarissen in de (para-)medische sector zorgen er bovendien voor dat welopgeleide mensen een andere job gaan/moeten zoeken om de eindjes aan mekaar te kunnen knopen.

Als je een bepaald medicijn moet nemen, ga er dan niet automatisch van uit dat het gemakkelijk in Albanië te verkrijgen is en zorg voor voldoende voorraad. Medicijnen kunnen vrij eenvoudig bij de apotheker gekocht worden, maar de keuze en voorraad zijn vaak beperkt.

Zorg voor het vertrek ook voor een volledige reis-apotheek met een aantal essentiële middelen tegen diarree, koorts, (hoofd-)pijn, anti-insectenmiddelen, zonnebescherming enzovoort. Uw apotheker kan u vast gepast adviseren.

Er bestaat een medische urgentie-dienst die je via het nummer 127 kan bereiken; maar de snelste manier om naar het ziekenhuis te gaan is wellicht via een taxi, eerder dan te wachten op de ambulance.

Laatst aangepast op donderdag, 07 februari 2008 19:42
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack