Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71289.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Belgisch architect ontwerpt het nieuwe Skanderbeg-plein PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
donderdag, 01 mei 2008 18:25

Johan Anrys, partner van 51N4E, een belangrijk architectenbureau in Brussel, herbouwt het belangrijkste plein van Tirana: het Skanderbeg-plein.

De stad Tirana had een wedstrijd uitgeroepen en kandidaat-architecten uitgenodigd een voorstel in te dienen voor de heraanleg van het centrale plein in de hoofdstad.  Onder 6 internationale finalisten werd het Belgische bureau door een internationale jury verkozen tot winnaar van de wedstrijd. 

 

Het kantoor is niet aan zijn Albanese proefstuk toe: in 2004/2005 begon men met het tekenen van de TID-toren, eveneens in het centrum van Tirana; de werken hieraan zijn nog volop bezig.

Het plein is inderdaad aan een nieuwe identiteit toe; maar het zal voor de architect geen gemakkelijke opdracht zijn om verleden, heden en toekomst van het plein in een nieuw concept te gieten.  Het decor van het plein is een zeer historische setting, omgeven door gebouwen die een zwaar beladen verleden met zich meedragen. 

Ongetwijfeld zal de ultra-snelle evolutie die de stad nu doormaakt, zijn weerspiegeling krijgen in het nieuwe plein.  Ik ben benieuwd of de architect erin zal slagen het huidige "auto-toeterende" karakter van het plein een nieuwe wending te geven...

 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack