Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA70992_1.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Sali Berisha krijgt huiswerk mee PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
donderdag, 08 mei 2008 07:00

De Albanese premier Sali Berisha was begin deze week op bezoek in Brussel en had er onder meer een gesprek met de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso.

Albanië is momenteel hard aan het werken aan een positief internationaal imago.  De goedkeuring voor toetreding tot de NAVO was hiervan al een eerste resultaat.  Maar hoger op het prioriteitenlijstje staat uiteraard het Europese lidmaatschap.  Sedert enige tijd is de Albanese regering druk in de weer met plannen om de Europese eisen tegemoet te komen.

 

Het bezoek deze week kadert uiteraard ook in deze internationale positionering die het Balkanland momenteel zoveel mogelijk in beeld wil brengen.

De Europese commissievoorzitter prees de Albanese inspanningen en goodwill om te werken aan de gevraagde Europese standaards; maar hij liet ook verstaan dat plannen alleen niet voldoende zullen zijn om uiteindelijk toe te treden.  Zichtbare resultaten zullen absoluut een vereiste zijn.  Vooral de inspanningen betreffende instabiliteit en corruptie worden in Europa op de voet gevolgd.  De positieve houding van de Albanezen in het Kosovo-vraagstuk werd in elk geval door Europa gewaardeerd.

Wellicht had premier Berisha gehoopt van een datum mee te krijgen naar huis waarop Albanië zou kunnen toetreden; maar hiervoor is het dus nog iets te vroeg... eerst nog wat huiswerk maken...

 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack