Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71270.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Belgisch consulaat in Albanië in september 2008? PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zaterdag, 17 mei 2008 09:11

Minister van buitenlandse zaken Karel De Gucht bezocht afgelopen week de Albanese hoofdstad Tirana.  Hij kondigde daar de opening van een Belgisch consulaat aan, wellicht in september.

Sali Berisha bezocht de week voordien ons land in het kader van een Europa-tour.  En toen werd door Yves Leterme al het idee van een Belgisch consulaat geopperd.  Uiteraard kadert dit in een toenadering van Albanië tot de Europese Unie.  Maar het zal vooral de ingewikkelde VISA-procedures tussen Albanië en België vereenvoudigen.

 

Minister De Gucht bezocht ook het Crans Montana Forum dat een congres in Albanië hield.  Dit platform organiseert meetings tussen de politieke en de internationale zakenwereld met als doelstelling een betere en humane wereld.  Ook vertegenwoordiges uit de Belgische zakenwereld waren aanwezig.

Albanië en België zullen onder andere een bilaterale overeenkomst sluiten waarbij Albanezen, gestraft door de Belgische overheid, hun gevangenisstraf in Albanië zullen kunnen uitzitten.

Karel De Gucht ontmoette onder andere de Albanese ministers van Justitie, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken; met deze laatste had hij zelfs een gesprek in het Nederlands.  Lulzim Basha studeerde immers Rechten aan de Nederlandse Universiteit van Utrecht. 

 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack