Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA70995_1.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Kosovaarse premier op bezoek in Albanië PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
vrijdag, 20 juni 2008 21:47

De Kosovaarse eerste minister Thaçi bracht afgelopen week in zijn nieuwe functie voor het eerst een bezoek aan het buitenland.

Hij ontmoette zijn Albanese collega Sali Berisha. Beiden benadrukten dat het absoluut niet de bedoeling is te streven naar een groot Albanië. Zowel Kosovo als Albanië spannen zich in om de beide naties te integreren in de Navo en - op langere termijn - de Europese Gemeenschap.

Sinds afgelopen zondag is de Kosovaarse grondwet van kracht geworden.  Binnenkort plant de Kosovaarse regering de opening van de eerste ambassades in het buitenland.  Ook in België (Brussel) zal een ambassade geïnstalleerd worden.  De aanwezigheid van de Europese en Navo-instellingen in Brussel zijn daar wellicht niet vreemd aan.

Het in voege treden van de Kosovaarse grondwet werd discreet gevierd: de Kosovaarse overheid wil zoveel mogelijk de rust in het verdeelde land bewaren.  Het nieuw gecomponeerde Kosovaarse volkslied is instrumentaal: het gebruik van woorden zou de Servische minderheid in de nieuwe staat tegen de borst kunnen stuiten... het getuigt in elk geval van goede wil vanwege de Kosovaarse natie om van Kosovo een soevereine staat te maken die respect hoog in het vaandel draagt. 

Laatst aangepast op vrijdag, 20 juni 2008 22:07
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack