Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA70995_1.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Langs Romeinse wegen doorheen Albanië PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
donderdag, 26 februari 2009 22:29
De Via Egnatia, een oude Romeinse heerweg die Durrës (Albanië) met Istanbul (Turkije) verbindt, is binnenkort het toneel van een originele manier van reizen.
De Via Egnatia Foundation organiseert in mei 2009 een heuse ezelkaravaan langs (de resten van) één van Europa's eerste 'snel'wegen.Plan van het Romeinse kamp langs de Via Egnatia in Elbasan

De stichting (van Nederlandse origine) heeft niet echt een toeristische doelstelling; maar gebruik makend van deze weg, wil de organisatie de regio's rond de heerweg stimuleren tot meer samenwerking en kennismaking met elkaar. De weg - eertijds een belangrijke verkeersader voor militair, economisch en particulier transport - staat symbool voor een internationale link tussen West-Europa, de Balkanregio en de Byzantijnse streek.

Door promotie van deze weg wil de stichting via onderzoek, publicaties, interviews en locale acties de Via Egnatia opnieuw een rol laten spelen in inter-culturele kennismaking.

Vooral in het Albanese deel van het traject zijn nog originele stukken van de weg bewaard (daterend van de tweede eeuw voor Christus). Vanuit Durrës slingert de weg langs Peqin, Elbasan, Librazhd, Kukës en Lin (meer van Ohrid) naar Macedonië, het noorden van Griekenland en Turkije.

Meer informatie over dit bijzonder sociaal-multi-kultureel-architecturaal-toeristisch initiatief kan je vinden op de website van de Via Egnatia Foundation. Mensen die een goede fysieke conditie en interesse in dit mensen-samenbrengend-project hebben, kunnen zich aanmelden via een contactformulier.
Laatst aangepast op donderdag, 26 februari 2009 22:52
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack