Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71062.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Verwarring omtrent resultaat Albanese parlementsverkiezingen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zaterdag, 04 juli 2009 22:41

Eén week na de verkiezingen is het nog steeds onduidelijk wie tot winnaar van deze verkiezingen kan uitgeroepen worden.  Nog steeds niet alle stemmen zijn geteld en het is onduidelijk wat hiervoor de reden is.

Zowiezo kan gesteld worden dat de twee belangrijkste partijen, de Demokratische Partij en de Socialistische Partij ongeveer even veel stemmen kregen.  De nog niet getelde stemmen zouden bijgevolg van doorslaggevend belang kunnen zijn.  Ook de vorming van coalities met kleinere partijen behoort tot de mogelijkheden en dit kan een partij aan een meerderheid helpen.

 

De verwarring en onduidelijkheid zorgen inmiddels voor politieke spanningen in het land.  Straffe taal en zware bewoordingen zijn dan ook de laatste dagen schering en inslag in het politieke debat; met als belangrijkste hoofdfiguren Sali Berisha (Demokratische Partij) en Edi Rama (Socialistische Partij).

De Europese Commissie volgt deze verkiezingen met argusogen: enkele onregelmatigheden werden reeds vastgesteld en er werd reeds een eerste, weliswaar onvolledig, verslag gemaakt dat de politieke leiders moet aansporen om nog beter en transparanter te besturen en te organiseren.  De onduidelijkheid omtrent de uitslag van de verkiezingen en het politieke getouwtrek betreffende de overwinning zijn hiervan alvast geen goed voorbeeld.

 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack