Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71059.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Noodweer in Shkodra PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zondag, 10 januari 2010 08:05

Sinds vorige week staan grote delen van het gebied rond Shkodra onder water ten gevolge van overstromingen van de rivier Drin.

Duizenden woningen staan tot soms meer dan één meter onder water en de schade aan winkels, voertuigen en landbouwbedrijfjes is enorm.

Leger en politie worden ingezet om hulp te bieden.  Honderden families werden reeds geëvacueerd.  Nogal wat mensen weigeren hun grond te verlaten omdat ze ervoor vrezen hun bezittingen onbewaakt achter te laten.

Shkodra is de economische hoofdstad van het noorden van Albanië en ligt aan de voet van het gebergte dat grenst aan Montenegro en Kosovo.  De laaggelegen gebieden aan de oevers van de Drin zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de plaatselijke familiale landbouwbedrijfjes.

Eerste minister Sali Berisha beloofde reeds financiële compensatie voor de slachtoffers.  Politieke tegenstanders zien hierin een schuldverklaring voor het falen van de authoriteiten wat betreft efficiënt dijkbeheer.

Laatst aangepast op zondag, 10 januari 2010 08:32
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack