Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA70992_1.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Groen licht voor visumvrij reizen van Albanezen naar Europa PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
maandag, 08 november 2010 20:08

De Europese Raad gaf vandaag groen licht voor de inwoners van Albanië en Bosnië Herzegovina voor het visumvrij reizen naar Europa.

 

Concreet geeft dit de inwoners van deze twee Balkanlanden de mogelijkheid om met een biometrisch internationaal paspoort naar de landen van de Europese Unie te reizen zonder extra administratieve verplichtingen zoals een visum.

De Raad wil op deze manier het democratiseringsproces dat beide landen momenteel doormaken bevorderen en een positief signaal geven om deze weg tot een goed einde te brengen.

Tegelijkertijd waarschuwde de Raad beide landen dat misbruik van deze liberalisering snel zou kunnen leiden tot het terugdraaien van deze maatregel.  Dit is een toegeving voor de landen die weigerachtig staan tegenover het opheffen van de visumplicht.  In het verleden bleek wel eens dat een dergelijke liberalisering vaak leidt tot een golf van asielaanvragen om een verblijf voor een langere periode te bekomen.

Door deze maatregel kunnen Albanese inwoners met het paspoort voor een maximale periode van 90 dagen onafgebroken verblijven in één of meerdere landen van de Europese Unie.

De maatregel wordt van kracht op de dag na publicatie; deze wordt verwacht rond midden december 2010.

Het is voor Albanië alvast een belangrijke stap voorwaarts in het proces van Europese integratie.  Toch zal nog moeten blijken of Europa ook de toetredingsprocedure van Albanië tot de Europese Unie goedkeurt.  Heel waarschijnlijk zullen daar nog veel extra inspanningen geleverd moeten worden om te voldoen aan de meest essentiële verwachtingen van Europa.

 

Laatst aangepast op maandag, 08 november 2010 20:21
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack