Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71270.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Onlusten in Tirana PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zondag, 23 januari 2011 12:11

Afgelopen vrijdag braken onlusten uit bij een protestmars tegen de regering van Sali Berisha.  Drie doden en tientallen gewonden (burgers en ordediensten) zijn de trieste balans.

De crisis is een droef toppunt in een aanslepend conflict tussen de regeringspartijen en de oppositie.  De socialistische partij van Edi Rama (tevens burgemeester van de stad Tirana) riep tot deze demonstratie op naar aanleiding van een corruptieschandaal: Ilir Meta, minister van economische zaken, stapte hiervoor uit de regering; maar de oppositie eist het volledig ontslag van de regering én nieuwe verkiezingen.

Bij de verkiezingsuitslag van 2009 werd volgens de socialistische partij gefraudeerd (nipte winnaar Sali Berisha weigerde een hertelling te laten uitvoeren).

De Eerste Minister beschuldigde dit weekend de oppositie ervan een staatsgreep te willen plegen naar Tunesisch voorbeeld.  Edi Rama legt de verantwoordelijkheid voor de rellen bij het provocatief optreden van de ordediensten.

De onlusten zijn geen goede zaak voor het internationale imago van Albanië waarvan de burgers recentelijk vrijgesteld werden van visumplicht voor een bezoek aan de Schengenlanden.  Albanië heeft grote interesse om lid te worden van de Europese Unie.

 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack