Snelnieuws

Welkom bij albinfo.org!

Lees hier meer over het gebruik van deze site. Bekijk ook de Google+ pagina! Alvast bedankt voor uw interesse en veel leesplezier!  Hans - albinfo.org

 

Nederlandstalige infosite over Albanië

Nederlandstalige infosite over Albanië

Enkel voor leden!

Log inTirana: het weer

MambWeather icon
Tirana
--- °C
[Details]
STA71035_1.JPG

Wat vind jij?

Afschaffing visumplicht is een goede zaak?
 
Fout
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
Proficiat Kosovo! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Hans   
zondag, 24 februari 2008 14:27

17 februari 2008... het is een datum die bij de Kosovaren en Albanezen voor eens en voor altijd een speciale betekenis zal hebben. Gëzuar Pavarsia, Proficiat met de Onafhankelijkheid" zal een wens zijn die op deze dag wijd verspreid zal zijn.

Ik had de eer (en dit woord is bewust gekozen) en ook het genoegen gisteravond te mogen deelnemen aan het feest dat voor deze gelegenheid in Sint-Niklaas gehouden werd.Kosovaarse vlag

De uitnodiging kwam van iemand die het de normaalste zaak van de wereld vond om mij uit te nodigen. Niet omdat hij bij mij in het krijt stond, en nog minder uit beleefdheid; maar gewoon uit respect.

Als er één eigenschap kan toegedicht worden aan dit volk, dan is het wel het gevoel voor respect; en je kan je niet voorstellen hoe sterk en waardevol zo'n eigenschap is. Wat mij betreft, is het in staat ervoor te zorgen dat een volk de onafhankelijkheid over zichzelf kan uitroepen, zonder dat daarvoor de hele wereld op zijn kop gezet wordt.

Over het feest valt niet zoveel te zeggen, maar de emotionaliteit die hiermee gepaard gaat is des te interessanter: gevoelens van blijdschap, vreugde, trots, fierheid, eigen identiteit, respect, samenhorigheid... prachtig om zien.

Aan al wie zich voor en met de Kosovaren heeft ingezet: Proficiat!

Laatst aangepast op zondag, 09 maart 2008 09:54
 
interessante organisaties voor op reis in/naar Albanië:
Banner
Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack